Renault Caravelle

El Renault Caravelle és un automòbil descapotable fabricat per la marca francesa Renault entre 1958 i 1968. Durant els primers 4 anys de producció va ser conegut com Renault Floride a tot el món excepte als Estats Units i Canadà on es denominava Caravelle.

El Caravelle va ser presentat el 1958 a la Fira de l’Automòbil de París. Es tractava d’un petit vehicle convertible de motor posterior dissenyat per Pietro Frua de Carrozzeria Ghia SpA. Usava el xassís i motor de el Renault Dauphine sedán

 

Renault Caravelle
Renault Caravelle https://classiccar.cat/

 

Història

El Floride va ser presentat el 1958 a la Fira de l’Automòbil de París. Es tractava d’un petit vehicle convertible de motor posterior dissenyat per Pietro Frua de Carrozzeria Ghia SpA. Usava el xassís i motor de el Renault Dauphine sedán. A l’any de la seva aparició a Europa va ser llançat a Estats Units i Canadà com Renault Caravelle.

El motor original derivat de l’Dauphine, alguna cosa escàs de potència, va ser substituït en 1962 per un 956 cc procedent de el nou Renault 8. Així mateix el nom Floride és definitivament reemplaçat pel de Caravelle en tots els mercats. El 1964 adopta un altre motor de 1108 cc (56CV) usat després en el Renault 8 TS.

Al juliol de 1968 va cessar oficialment la producció

 

 

 

Contacta avui per veure la disponibilitat

606 269 413